Matka jota ei pysty pilaamaan kuin Lentopalloliitto!!

Huomenna alkaa Power Cup Vaasassa. Tapahtuma jonka jokainen lentopalloa juniorina pelannut nuori muistaa. Tapahtuma jossa on 876 joukkuetta, 8000 lentopalloa harrastavaa nuorta ja 12 lentopallo-ottelua neljän päivän sisään. Tapahtuma josta nuoret alkavat puhumaan jo lokakuussa, vaikka aikaa ensimmäisen ottelun alkuvihellykseen on vielä yhdeksän kuukautta. Tapahtuma johon kaikki haluaa osallistua! Ja totta kai myös meillä Hämeenlinnassa ja Luolajan Kajastuksessakin asia on näin.

No milläs mielellä täällä matkaan lähdetään?? Sanoisin että hyvin hämmästyneillä. Hämmästyneillä sinällään, että allekirjoittaneen on todella vaikea ymmärtää miten on mahdollista, että Lentopalloliitolta palkkansa nostavat Kaisu Polsa ja Harri Paadar pilasivat tänä aamuna meiltä seitsemän nuoren turnausmatkan. Ja juuri kun kirjoitin edelliset lauseet olen entistä enemmän ymmälläni, mutta kerron nyt miten edellä mainitut ”ammatti-ihmiset” tässä onnistuivat.

Oli Helmikuu ja Hämeenlinnassa alettiin ihmettelemään millä systeemillä ja monellako joukkueella reissuun lähdetään. Miehiä on B- ja C-pojissa yhteensä lähdössä 11-12. Tässä vaiheessa totesin, että ainoa vaihtoehto on kaksi joukkuetta, että jokainen poika saa pelata ja ensimmäisenä sain kuulla, että millään matematiikalla pojat ei riitä pelaamaan kahdessa joukkueessa, koska kentällä on yhtä aikaa 6 pelaajaa per joukkue. Oma vastaukseni oli, että pelaajat etsitään sitten vaikka mullan alta tähän yhteen turnaukseen, mutta pojat riittää! Tarkastettiin turnaus säännöistä onko meillä mahdollista osallistua turnauksessa alempaan tsemppi-sarjaan, koska kentälle molempiin ikäryhmiin menee pelaajia, jotka ovat juuri aloittaneet lentopallon tai ovat mukana joukkueessa ainoastaan sosiaalisista syistä ja näin ollen heidän taitotaso ei mitenkään riitä kilpasarjaan. Kilpailusäännöissä luki sanasta sanaan näin ”C- pojat Tsemppisarja: 31.1. pelatun turnauksen tulosten perusteella E-G-pooleissa pelaavat joukkueet”. Meidän joukkue putosi 31.1 pelatun turnausten perusteella E-pooliin, joten kaikella järjellä meillä on oikeus osallistua tähän sarjaan. Jos tämä ei olisi ollut mahdollista, olisimme ilmoittaneet ainoastaan kaksi joukkueeta B-junioreihin ja tehneet tasojoukkueet. Toinen kilpa- ja toinen tsemppi-sarjaan. Kaikki näyttää tässä vaiheessa hyvältä.

Kesän tullessa näillä tiedoilla aloimme valmistautumaan kohti turnausta. Nyt tulee turnaus, missä oikeesti jokainen saa pelata! C-pojissa on seitsemän pelaajaa ja B-pojissa kuusi. Tämä on nuorisoliikuntaa parhaimmillaan. Kaikille pelaajille jotka ihmettelivät joukkueiden kokoamista näin ilmotettiin, että sen takia joukkueet on ilmoitettu tsemppi-sarjaan, että näillä sekajoukkueilla/ikäryhmäjoukkueillakin voidaan sielä pelata. Ei muuta kun odottamaan turnauksen aikataulujen julkaisua. Tarkastetaan Power Cup:n sivuilta, että nämä molemmat joukkueet on hyväksytty tsemppi-sarjaan ja kyllä näin on. Tämän lisäksi samoilla kyydityksillä matkaan lähtee D-poikien joukkue, joka pelaa kilpasarjassa. Aikataulut julkastaan viikkoa ennen turnauksen alkua ja kaikki näyttää hyvältä. Tulee 2.6.2015 Tiistai ja illan harjoituksissa on jokainen poika, joka on lähdössä matkaan ja ilmassa on selkeesti odottava tunnelma. Pelaajille jaetaan listat, joissa näkyy jokaisen joukkueen kaikki pelit ja jokaista odottaisi mahtava turnaus. Tässä vaiheessa totesin vanhemmille ääneen, että tätä reissua ei voi pilata enään mikään ja kuinka väärässä olinkaan!!

3.6.2015 aamu sarastaa ja Hämeenlinnassa parikymmentä poikaa odottaa innoissaan huomista matkaa, kun meidän yhteyshenkilön sähköpostiin on ilmestynyt sähköposti Kaisu Polsalta jossa ilmoitetaan, että meidän C-poikien joukkueen turnauksen aikataulu on muuttunut! Ei muuta kun kone auki ja pojat on siirretty kilpasarjaan. Vuorokautta ennen! Pelaajat joista osa on ottelussa kentällä ensimmäistä kertaa! Eihän tämä voi olla mahdollista! Luuri käteen ja puhelu kilpailupäälikkö Harri Paadarille. Kerroin tilanteen ja ilmotin, että ettehän te voi tollasta tehdä jolloin hän ilmoitti, että kyllä voidaan koska olemme pelanneet 31.1. D-poolissa ja pudonneet sen tunauksen tulosten perusteella E-pooliin. Ja että tämä sääntö on tulkinnan varainen. Eli luetaanpa se sääntö uudestaan: C- pojat Tsemppisarja: 31.1. pelatun turnauksen tulosten perusteella E-G-pooleissa pelaavat joukkueet. Yksikään edes ala-asteen äidinkielentunnit käynyt henkilö ei löydä tuota tulkinnan varaa Harri Paadarin lisäksi. Ilmoitin myös, että meillä on täysin eri joukkue lähdössä liikkeelle, että puolet näistä meidän sarjassa pelanneista pojista pelaa B-junioreissa tässä turnauksessa. Mutta vastaukseksi saatiin, että mitään ei ole tehtävissä. Heillä ei ole resursseja enään tehdä mitään asian hyväksi. Aamulla aikasemmin kyllä resursseja riitti, mutta neljä tuntia sen jälkeen kun nämä muutokset turnausohjelmaan oli tehty, niin resurssit loppu kun seinään. Ei herra Paaderia kiinnostanut, miten meillä saadaan muuttuneesta aikataulusta johtuen järjestettyä kuljetukset ja aikataulut uudestaan. Eikä näitä kahta taikuria kiinnosta myöskään se, että huomenna klo 15.30 meidän aloittelevat tai sosiaalisista syistä mukana olevat pojat vahvistettuna kolmella pelaajalla kohtaavat tämän vuoden SM-mitallisti Raision Loimun. Yhdellä olan kohautuksella nämä henkilöt pilasivat seitsemän juniorin matkan, jotka ovat odottaneet tätä jo Lokakuun alusta saakka! Ja tälläsille ihmisille Lentopalloliitto maksaa palkan! Tosin itse taisin suutuspäissäni karjasta puhelimeen herra Paadarille, että hän on sitten itse katsomassa tämän meidän poikien ensimmäisen ottelun ja sen jälkeen käy henkilökohtaisesti pyytämässä meidän jokaiselta pelaajalta anteeksi. Tämän mies lupasi tehdä ja voin kertoa tässä pienen salaisuuden, että jos miestä ei kentän laidalla näy, niin kannan hänet sinne vaikka kiveksistä.

No tänään on pojille asiasta ilmoitettu ja osa ei haluisi lähteä reissuun enään ollenkaan. Jokainen pelaaja tietää mitä tuskaa siellä on neljä päivää vastassa. Luolajan Kajastuksen Power Cupin C-pojat kiittävät Lentopalloliittoa sydämmensä pohjasta . Tämä on ensimmäinen kerta kun teiltä on jotain saatu ja näillä kokemuksilla toivottavasti viimeinen!

-Esa Virkki-

Ps. Tämä blogiteksti on lähetettynä sähköpostilla myös lentopalloliiton johtoon, koska tarkotuksena ei ole puhua paskaa kenenkään selän takana.

Kommentoi



Kommentit

  1. 15.07 23.08.2015

    Hei!

    Minun nimeni on Aino ja olen freelancer Promo logic:lla, netti media toimistolla. Olisimme kiinnostuneita lisäämään 2-3 lausetta ja linkin teidän sivullenne sovittuun hintaan vuodeksi.

    Olkaa hyvä ja ilmoittakaa jos tämä kuullostaa kiinnostavalta ja annan lisätietoja. Jos omistatte myös muita sivuja, olkaa hyvä ja liittäkää niiden URL osoitteet jotta voin käydä myös ne läpi mahdollista sopimusta varten.

    Kiitos ja pikaisiin kuulemiin!

    Ystävällisin terveisin

    Aino Nurminen

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi